Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

ο Χρήστος μας στους Μεσογειακούς...



ο Χρήστος μας στους Μεσογειακούς...
Ολυμπιακό τόξο...




Χρήστος Αερικός: «Είμαι έτοιμος να κάνω το καλύτερο δυνατό»




12828537_10153519272308403_7951313089469948523_o
Χρήστος Αερικός... 

Ο Έλληνας τοξότης μίλησε στο osn.gr για την πρώτη του μεγάλη διοργάνωση μετά την αλλαγή από το Σύνθετο στο Ολυμπιακό τόξο, για τις απαιτήσεις που συνεχώς μεγαλώνουν, αλλά και για τους δύσκολους αντιπάλους που θα βρει μπροστά της η εθνική ομάδα στην Ταραγόνα



Πριν από περίπου 1,5 χρόνο ο Χρήστος Αερικός αποφασίζει να αλλάξει πορεία στην τοξοβολία. Αφήνει το Σύνθετο τόξο για χάρη του Ολυμπιακού. Με το Σύνθετο έχει ζήσει αμέτρητες επιτυχίες.

Πολλάκις πρωταθλητής Ελλάδος, ασημένια μετάλλια σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Το Ολυμπιακό τόξο είναι μια διαφορετική κατάσταση. Δουλεύει σκληρά τους τελευταίους 18 μήνες περίπου και τώρα είναι η ώρα για τις εξετάσεις. Οι Μεσογειακοί Αγώνες είναι η πρώτη σημαντική διοργάνωση για τον Έλληνα τοξότη με το νέο του τόξο. Από τη μία η ικανοποίηση για τη συμμετοχή, και από την άλλη οι απαιτήσεις που γνωρίζει ότι είναι μεγάλες.

«Σίγουρα είναι μεγάλη μου χαρά που συμμετέχω στους Μεσογειακούς Αγώνες. Όλη η διαδικασία θυμίζει αρκετά τους Ολυμπιακούς. Οι απαιτήσεις εκεί είναι μεγάλες, μπορεί όχι όπως σε μια Ολυμπιάδα, αλλά σίγουρα είναι μία πολύ δύσκολη διοργάνωση», θα πει.

«Έχω δουλέψει πολύ σκληρά όλο αυτό τον καιρό, μετά από την αλλαγή που έκανα στο Ολυμπιακό τόξο και είμαι έτοιμος να κάνω το καλύτερο δυνατό (για την ώρα), τόσο σε ατομικό όσο  και σε ομαδικό επίπεδο».

«Όσο περνάει ο καιρός οι απαιτήσεις μεγαλώνουν»

Το Σύνθετο τόξο ήταν προέκταση του εαυτού του, όπως θα πει παρακάτω. Οι απαιτήσεις που είχε για τον ίδιο ήταν μεγάλες. Στο Ολυμπιακό δεν υπάρχει ακόμα αυτό το συναίσθημα. Ωστόσο, με τις απαιτήσεις να μεγαλώνουν, είναι θέμα χρόνου…

«Στο σύνθετο τόξο είχα τεράστιες απαιτήσεις από τον εαυτό μου διότι έκανα καθημερινή προπόνηση για οκτώ συνεχόμενα χρόνια. Είχε γίνει επέκταση του εαυτού μου. Με το Ολυμπιακό τόξο δεν μπορώ, σε καμία περίπτωση, να πω ότι έχω τις ίδιες απαιτήσεις στην παρούσα φάση, μετά από μόλις 1,5 χρόνο, που έχω ξεκινήσει. Με το Σύνθετο σε όποιον αγώνα πήγαινα είχα την απαίτηση να τα κάνω όλα τέλεια. Στο Ολυμπιακό δεν είναι έτσι τα πράγματα ακόμα. Αλλά όσο περνάει ο καιρός σίγουρα οι απαιτήσεις μεγαλώνουν».

«Το επίπεδο στους Μεσογειακούς δεν είναι καθόλου χαμηλό»

Στην Ταραγόνα δεν θα υπάρχουν Κορεάτες, Ολλανδοί, Μεξικανοί, Αμερικάνοι, Γάλλοι. Οι μεγάλες σχολές της παγκόσμιας τοξοβολίας… απούσες. Ωστόσο, το γεγονός αυτό δεν κάνει τον αγώνα πιο εύκολο, όπως λέει και ο ίδιος

«Σαφώς το επίπεδο δεν είναι το ίδιο, όπως θα ήταν αν συμμετείχαν οι παραπάνω χώρες, αλλά από την άλλη δεν είναι καθόλου χαμηλό. Υπάρχουν τοξότες που τους θεωρώ πολύ επικίνδυνους, όπως οι “χρυσοί” Ολυμπιονίκες του Λονδίνου, Ιταλοί, αλλά και οι Ισπανοί. Εξίσου δυνατοί, είναι και οι Τούρκοι που έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν παρά πολύ τα τελευταία χρόνια. Εκτιμώ ότι όλα τα παιχνίδια θα είναι αμφίρροπα και θα κριθούν στις λεπτομέρειες».

Ο Χρήστος Αερικός στους Μεσογειακούς της Ταραγόνα, θα βρεθεί μαζί με μια “θρυλική” μορφή του αθλήματος. Ο λόγος για την πολύπειρη Ευαγγελία Ψάρρα, η οποία έχει συμμετάσχει σε πέντε Ολυμπιάδες. Για τον 21χρονο, ο κατάλληλος άνθρωπος για τον συμβουλέψει στο νέο του ξεκίνημα και μάλιστα σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση.

«Είναι μεγάλη μου χαρά που θα πάω σε έναν τέτοιο αγώνα με την κυρία Ψάρρα. Οι συγκεκριμένοι Αγώνες είναι σαν μια…μίνι Ολυμπιαδα και η συγκεκριμένη κυρία είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να συμβουλευτείς, αλλά να ζήσεις μαζί του, αυτήν τη μεγάλη εμπειρία», τόνισε.

 «Η τοξοβολία είναι άθλημα των ανατροπών»

Για το τέλος του ζητάμε να κάνει προβλέψεις. Απαντάει ταπεινά. Όπως πάντα. Ακόμα και όταν αγωνιζόταν με το Σύνθετο που σάρωνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, οι δηλώσεις του δεν είχαν ίχνος αλαζονείας. Αυτό δεν θα αλλάξει ούτε στη νέα προσπάθεια που κάνει στο Ολυμπιακό τόξο.

«Η τοξοβολία είναι άθλημα των ανατροπών», δήλωσε. «Μπορεί πολύ εύκολα ο πρώτος να χάσει από τον τελευταίο. Μπορεί να μην είμαστε μέσα στα φαβορί, καθώς όπως είπα και παραπάνω θα αγωνιστούμε κόντρα σε πολύ δυνατές χώρες (Ιταλία, Τουρκία, Ισπανία), αλλά όλοι οι αθλητές που θα πάμε εκεί είμαστε αρκετά έμπειροι και με πολλά χρόνια στο άθλημα. Οπότε όλα είναι δυνατά και όλα εφικτά».

.....................

Άψογα...

καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!!! Στον στόχο...

Lamprini T.

Υ.Γ. Ταραγόνα, παραθαλάσσια πόλη της Ισπανίας...










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ετικέτες

2016 (10) 2017 (7) 2018 (8) 2019 (1) 2020 (4) 2021 (1) Αγγλία (3) Αγία Νάπα (1) αγώνας (2) αγώνες Τοξοβολίας (5) Αθήνα (2) αθλητισμός (2) Άνδρες (1) Ανοικτό Πρωτάθλημα Ελλάδος (3) απονομή (1) αποτελέσματα (1) απουσία (1) αργυρό μετάλλιο (6) αρχική ανάρτηση (1) ασημένιο μετάλλιο (5) ατομικό (2) αφιέρωμα (1) αφιερωμένο (2) Αφιερωμένο... (6) Βόλος 2016 (4) Βουκουρέστι 2019 (2) βραβείο (7) Γαλλία (2) γενέθλια 15 Ιουλίου (1) διεθνή στοιχεία (1) διεθνής αγώνας (1) Εθνική ομάδα (5) Εκηβόλος Α.Σ Ηλιούπολης Τοξοβολία (1) Ελένη Μενεγάκη (1) Ελλάδα (4) Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (1) ΕΟΕ (1) ΕΟΤ (2) επίδειξη τοξοβολίας (1) Ευρωπαϊκό Κύπελλο Νέων της Τοξοβολίας (1) Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (1) Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων (2) ευχαριστώ (1) εφημερίδα Θεσσαλία (1) Θερμοπύλες (1) Θεσσαλονίκη (4) ίντερνετ (1) Ιούνιος (1) Ισπανία (1) Καλή θητεία (1) κατάταξη στον κόσμο (1) Κατερίνα Δεσπότη (8) Κατερίνη (3) κλειστού χώρου (1) κύπελλο (1) κύπελλο Α.Χ. (1) κύπελλο Ελλάδος (10) Κύπρος (4) ΚΧ Πάτρα (1) Μάϊος 2017. συνέντευξη (1) Μεσογειακοί αγώνες (3) μικτό (1) μικτό ομαδικό (1) Ναύπλιο (2) νέα (1) Νέα Μάκρη (1) νίκη (2) ΟΑΚΑ (2) Ολυμπιακό τόξο (11) Ολυμπιακοί Αγώνες (3) ομαδικό (3) παγκόσμιο Ενόπλων (4) Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών 2016 (5) Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2011 (1) Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2016 (5) Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (2) Πανελλήνιο Ρεκόρ (12) Πανελλήνιοι αγώνες (1) Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων (5) Πάτρα (6) Προμηθέας (3) Προπόνηση (2) προπονητής (1) πρωταθλητής (22) πρώτος (7) Ρουμανία (4) Σαμψούντα (1) Σεμινάριο (1) ΣΕΦ (2) Σόφια (9) στρατιώτης (2) συνέντευξη (9) Σύνθετο τόξο (9) τελικός (1) τηλεώραση (1) Τόκυο (1) τοξοβολία (3) Τουρκία (3) Φεβρουάριος (1) φωτογραφίες (4) χάλκινο μετάλλιο (3) Χρήστος Αερικός (54) χρυσό (4) χρυσό μετάλλιο (3) Ψάρρα (1) Aphrodite Mediterranean Cup (5) blog (1) Christos Aerikos (3) facebook (3) google (1) Grand Prix (2) Grand Prix 2019 (2) Katerina Stamatiou-Pap (3) rcherz (1) video (5) WORLD ARCHERY (1)